• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ИТНО БАРАЊЕ ДО ВЛАДАТА И КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

11.03.2021 година

Со оглед на зголемениот број заразени со новиот вид од вирусот Ковид - 19, непочитувањето на Одлуката на Владата и препораките на Комисијата за заразни болести, Синдикатот на УПОЗ повторно се обрати до Владата и Комисијата за заразни болести и побара веднаш да се преземат мерки за заштита на здравјето на вработените.

Синдикатот на УПОЗ повторно се обрати до Владата и до Комисијата за заразни болести и побара стриктно почитување на мерките за заштита на здравјето на вработените.

Голем број раководители на институции покрај зголемениот број на заразени вработени и граѓани, од неразбирливи причини воопшто не ја почитуваат Одлуката на Владата и препораките не Комисијата за заразни болести и им наредија на вработените да се вратат на работните места без да постојат основни услови за извршување на работните задачи согласно препораките.

Повеќе...

СИНДИКАТОТ НА УПОЗ НА СИТЕ ЖЕНИ ИМ ГО ЧЕСТИТА ДЕНОТ НА ЖЕНАТА ОСМИ МАРТ

05.03.2021 година

157247883_5432498680123662_8144693140504099545_o.png

Синдикатот на УПОЗ по повод денот на жената осми март, ги повикува сите жени членови на Синдикатот на УПОЗ, да се приклучат на МАРШОТ ЗА ЖЕНСКИ ПРАВА кој е во организација на Платформата за родова еднаквост, а која ќе се одржи на 8-ми март (понеделник), под слоганот “Државата што не постапува е држава што силува”.

Повеќе...

ДОНЕСЕН ПРАВИЛНИКОТ ЗА ИСПЛАТА НА ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО СУДСКАТА ПОЛИЦИЈА

05.03.2021 година

rsz_dsc_8231.jpg

Денес 05.03.2021 година, во просториите на Министерството за правда, од страна на Министерот Бојан Маричиќ, беше потпишан Правилникот за исплата на додатоци на плата за вработените во судската полиција, со што се регулира исплатата на додатоците на плата. 

Повеќе...

УНАПРЕДЕНИ ПРАВАТА ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА ГОСТИВАР

03.03.2021 година

IMG-8d4b5bd922d06985e6bbf39775d04586-V.jpg

На ден 26.02.2021 година, во просториите на Општина Гостивар, беше потпишан Колективниот договор за вработените во Општина Гостивар. Овој колективен договор беше потпишан од страна на Градоначалникот на Општина Гостивар Арбен Таравари од едната страна и Претседателот Пецо Грујовски и претседателот на синдикалната организација при Општина Гостивар Имер Мемеди.

Повеќе...