• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

30.11.2022 година

317720378_8718512588188905_6037454751827009744_n.jpg

Денес во просториите на Општина Македонска Каменица, се потпиша Колективен договор за вработените во Општина Македонска Каменица. 

Колективниот договор од страна на Синдикатот на УПОЗ го потпиша Генералниот секретар на Синдикатот на УПОЗ Бојан Трипуноски (по овластување на Претседателот на Синдикатот Трпе Деаноски) и претседателот на Синдикалната организација при Општина Македонска Каменица Миран Митревски од едната страна и Градоначалникот на Општина Македонска Каменица Димчо Атанасовски од другата страна. 

Повеќе...

РЕАКЦИЈА НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ ПО ДОНЕСЕНАТА ОДЛУКА НА СУДСКИОТ БУЏЕТСКИ СОВЕТ

29.11.2022 година

По најмалку 12.000,00 денари за судиите и членовите за на Судскиот совет, а по 500,00 денари за вработените во Судовите.

Ваква е Одлуката која на вчерашната седница ја донесе Судскиот буџетски совет, и со која реши да се исплатат додатоци на плата за месец ноември 2022 година.

Ваков селективен пристап при исплата на надоместоци на плата и зголемувања на платите во судовите, беше повод за многу протести и штрајкови во минатото, и судскиот буџетски совет продолжува со незаконска и неправична поделба на надоместоци на плата.

Повеќе...

ЗА ТРИ ДЕЦА МАЈКА, ЗА ЕДНО МАЌЕА

28.11.2022 година

316688243_8709283242445173_7961468930955961095_n.jpg

Судскиот буџетски совет на денешната седница, донесе одлука со која на Судиите, членовите на Судскиот совет и вработените во Судскиот совет, ќе им додели 20% додатоци на плата за месец ноември, а на судските службеници само 5%. 

Повеќе...

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО

28.11.2022 година

општина берово.jpg

Денес во просториите на Синдикатот на УПОЗ, се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Берово. 

Колективниот договор од страна на Синдикатот на УПОЗ го потпишаа Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Трпе Деаноски и претседателот на Синдикалната организација при Општина Берово Ѓорѓи Пеовски од едната страна и Градоначалникот на Општина Берово Звонко Пекевски од другата страна. 

Повеќе...