Финансиски Услуги

Капитал Банка

            1. БЕЗКАМАТНА ПОЗАЈМИЦА

Висина на кредит

во МКД

Рок на отплата

Каматна стапка

Еднократна провизија во МКД

Месечна

рата

20.000

10 месеци

0,00%

1.199

2.000

30.000

10 месеци

0,00%

1.699

3.000

60.000

10 месеци

0,00%

3.199

6.000

60.000

12 месеци

0,00%

3.900

5.000

100.000

20 месеци

0,00%

9.900

5.000

Потрбна документација: документ за идентификација и заверена административна забрана.

 

          2. КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ MASTERCARD

Кредитен лимит:  До 3 месечни нето плати

Бенефити и поволности: Купување во трговија без провизиja во земјата и странство, online плаќање; грејс период од 45 дена, фактурирање само 3% од потрошениот износ од лимитот, без членарина во првата година, бесконтактно плаќање, подигнување на готовина од банкомати.

Потребна документација: документ за идентификација, заверена потврда за редовен работен однос и административна забрана.

 

          3. СУПЕР ПОТРОШУВАЧКИ КРЕДИТ

Максимален износ: 1.200.000 денари

Максимален рок на исплата: 95 месеци

Номинална каматна стапка: 4.77% фиксна за првата година, во преостанатиот период 7.77% променлива.

Обезбедување:  Без гарант, без меница и без солемнизација

*Банката го задржува правото да побара дополнително обезбедување.

Потребна документација: документ за идентификација, заверена потврда за редовен работен однос и административна забрана.

Намена на кредитот: ненаменски потрошувачки кредит или рефинансирање на кредит во друга банка или финансиска институција.

ПРИМЕР

Супер потрошувачки кредит 
Износ на кредитот (мкд) месечна рата 1-12 месеци месечна рата 13-95 месеци
300.000 3.946 4.333
450.000 5.919 6.500
600.000 7.893 8.667
900.000 11.839 13.000
1.200.000 15.785 17.333

 

         4. НАМЕНСКИ КРЕДИТ ПРЕКУ ТРГОВСКИ ПАРТНЕРИ  (КУПУВАЊЕ НА РАТИ)

Капитал Банка има склучено договор за соработка за продажба на рати преку нашиот наменски брз кредит со преку 150 Трговски партнери низ цела држава за продажба на бела техника, мебел, скутери, велосипеди, печки на пелети, стоматолошки услуги, туристички аранжмани и др.

Максимален износ: 150.000 денари

Максимален број на месечни рати:  24 рати

Потребна документација: документ за идентификација и ЕЗБО бројче (здравствена легитимација)

Начин на аплицирање и реализација: директно во продажните места на трговските партнери, одобрување на кредитот и подигнување на робата веднаш.

Листата на Трговски партнери со кои соработува Капитал Банка, можете да ја погледнете на нашата веб страна www.capitalbank.com.mk во делот Физички лица/кредити за физички лица/наменски кредити/трговски партнери.

 

         5. СТАНБЕН КРЕДИТ

Максимален износ:   во зависност од проценетата вредност на станот

Максимален рок на исплата:   240 месеци

Номинална каматна стапка:     3,90% фиксна за првите 3 години, во преостанатиот период 6,00% променлива, за денарски кредити со девизна клаузула.

 Учество:  минимум 10%

Обезбедување: хипотека на недвижен имот; при што одобрениот износ на кредитот треба да е 70% од проценета вредност на колатералот (станот).

*Банката го задржува правото да побара дополнително обезбедување.

Потребна документација: Документ за идентификација, потврда за редовен работен однос, Административна забрана или траен налог (за приматели на плата во банката), проценка од овластен проценител, имотен лист и полиса со винкулација во корист на банката.

Намена на кредитот: Купување на станбен или деловен простор, реновирање и изградба.

 

           6. ХИПОТЕКАРЕН КРЕДИТ

Максимален износ:   во зависност од проценетата вредност на имотот

Максимален рок на исплата:   240 месеци

Номинална каматна стапка:  6,5% фиксна за првата година, за преостанатиот период 6,50% променлива, за денарски кредити со девизна клаузула.

Обезбедување: хипотека на недвижен имот; при што одобрениот износ на кредитот треба да е 70% од проценета вредност на колатералот (имотот).

*Банката го задржува правото да побара дополнително обезбедување.

Потребна документација: Документ за идентификација, потврда за редовен работен однос, Административна забрана или траен налог (за приматели на плата во банката), проценка од овластен проценител, имотен лист и полиса со винкулација во корист на банката.

Намена на кредитот: Ненаменски потрошувачки кредит или рефинансирање на кредит во друга банка или финансиска институција.

           Неопходна документација за кредит:

Важно! Ве молиме, со цел да Ви овозможиме брза и приоритетна услуга,како и да ги уживате привилегиите на соработката со Капитал Банка, при аплицирање за било кој од кредитните продукти ЗАДОЛЖИТЕЛНО да приложите доказ за членство во Синдикатот на УПОЗ!

Назначено лице за контакт на банката со синдикатот:  ЈОВАНА ИВАНОВСКА

 тел: 078/360-322       е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

КОНТАКТ ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИИ И АПЛИЦИРАЊЕ:

Експозитура ЦЕНТАР (АТМ Банкомат)
ул. Никола Кљусев бр.1, 1000 Скопје (Плоштад)
Тел: 02/3102 56302/3102 508 , 078/360 322 , 078/395 784 , 078/304 257

Експозитура АЕРОДРОМ (АТМ Банкомат)
Бул. К.Ј. Питу бр.28/2, 1000 Скопје (спроти ТЦ Скопјанка)
Тел: 02/2403 001 , 078/489 415

Експозитура КИСЕЛА ВОДА

ул. Христо Татарчев бр.6, 1000 Скопје
Тел: 02/3298 592, 078/489 491, 078/489 490

Експозитура СТРУМИЦА (АТМ Банкомат)
ул. Благој Мучето бр.4, 2400 Струмица
Тел: 034/34 97 64 , 078/395 864 , 072/222 521

Експозитура ТЕТОВО (АТМ Банкомат)
Бул. Илирија бр.41/2, 1200 Тетово
Тел: 044/352 233 044/352 235 , 078/489 426 , 075/259 465

Експозитура ШТИП
ул.Ванчо Прќе бр.16, 2000 Штип (Плоштад на Макфест)
Тел: 032/511502 ,  078/395 793

Експозитура ВЕЛЕС
ул. „Маршал Тито“ бр.1, 1400 Велес (Стоковна куќа)
Тел: 043/528152 , 078/489 405 , 078/489 401

Експозитура КОЧАНИ
ул.Димитар Влахов бр.1, 2300 Кочани

Тел: 078/489 419; 078/489 412

*Работно време на Експозитурите: Понеделник – Петок , 08:00-16:00 часот.

Халк Банка

Халк Банка АД Скопје Ви нуди уникатен пакет производи и услуги за членовите на УПОЗ по најповолни услови на пазарот, со единствена понуда за членовите на Синдикатот на УПОЗ со следните поволности:

Понуда за прозводите на Халкбанка АД Скопје ( кредити , картички , депозити итн))

Халк Банка за членовите на Синдикатот на УПОЗ нуди нов производ за позајмица од 30.000 денари со рок за отплата од 6 до 12 месци и каматна стапка од 4.8%. 

Доколку земете кредит од 30.000 денари со рок на исплата од 6 месеци, вкупната камата изнесува 444 денари. 

Доколку земете кредито од 30.000 денари со рок на исплата од 12 месеци, вкупната камата изнесува 809 денари.  

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА АПЛИКАЦИЈА: 

Лица за контакт:

Дирекција за маркетинг на население – Централа

02/3250-965, 02/3240-869 

e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
web: www.halkbank.mk

Со мрежа од  43 Филијали во 20 градови во Р.Македонија, 133 Банкомати достапни за готовина 24/7 и околу 7.220 ПОС терминали Халкбанка Ви нуди брза и достапна услуга.

 • Скопје:
 • Централна филијала, 02/3287-589 ; 3287-533; 3240-822
 • Филијала Центар, 02/3285-211
 • Филијала Кисела Вода, 02/3285-383
 • Филијала Стара Чаршија, 02/3285-291
 • Филијала Чаир, 02/3285-261
 • Филијала Визбегово, 02/3285-271
 • Корпоративна филијала, 02/3240-846
 • Корпоративна филијала 2, 02/3285-646
 • Филијала Железничка, 02/3285-311
 • Филијала Аеродром, 02/3285-331
 • Филијала Лептокарија, 02/3285-341
 • Експозитура Александар Велики, 02/3285-417
 • Експозитура ТЦ Рамстор, 02/3285-420
 • Експозитура Поинт Ретаил Парк, 02/3285-607
 • Филијала Илинден, 02/3285-362
 • Филијала Ѓорче Петров, 02/3285-421
 • Филијала Автокоманда, 02/3285-451
 • Филијала Плоштад, 02/3285-411
 • Филијала Драчево, 02/3285-491
 • Филијала Буњаковец, 02/3285-601
 • Филијала Бутел, 02/3285-611
 • Филијала Сарај, 02/3285-651
 • Филијала Ченто, 02/3285-358

Останати градови:

 • Филијала Тетово, 02/3285-221
 • Филијала Тетово-2, 02/3285-621
 • Филијала Штип, 02/3285-352
 • Филијала Св. Николе, 02/3285-371
 • Филијала Гевгелија, 02/3285-321
 • Филијала Гостивар, 02/3285-281
 • Филијала Охрид, 02/3285-301
 • Филијала Битола, 02/3285-201
 • Филијала Кочани, 02/3285-441
 • Филијала Кавадарци, 02/3285-471
 • Филијала Кичево, 02/3285-461
 • Филијала Дебар, 02/3285-481
 • Филијала Струга, 02/3285-391
 • Филијала Ресен, 02/3285-632
 • Филијала Прилеп, 02/3285-251
 • Филијала Неготино, 02/3285-406
 • Филијала Велес, 02/3285-431
 • Филијала Куманово, 02/3285-241
 • Филијала Струмица, 02/3285-231
 • Филијала Радовиш, 02/3285-641

 

Epsu