НОВА СИЛА НА МЛАДИНСКОТО ОПШТЕСТВО

Од 26. до 28. октомври, во Охрид, Секцијата на млади при Синдикатот на УПОЗ, одржа работилница насловена "Нова сила на младинското општество". 

На оваа работилница, учество зедоа 25 млади членови на Синдикатот на УПОЗ, кои преку работа во групи и неформално образование, разменија идеи за натамошниото делување на оваа секција. Целта на оваа работилница, беше да се обучат што повеќе млади членови, како да пристапат до младите лица во своите работни средини, и да го пренесат своето искуство за членувањето во Синдикатот. 

Во наредниот период очекуваме што повеќе млади вработени, да го препознаат Синдикатот како заштитиник на нивните права од работен однос, и да што повеќе млади се приклучат во синдикалното движење.