• sl0.jpg
  • sl1.jpg
  • sl2.jpg
  • sl3.jpg

ЧЕСТИТКИ ЗА ЈУБИЛЕЈОТ

18.03.2019 година

peco i bozo

Претседателот на Синдикатот на УПОЗ Пецо Грујовски учествуваше на одбележување на 20 годишниот јубилеј од основањето на Синдикатот на управата на Република Српска

Претседателот на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ), Пецо Грујовски се одзва на поканата и присуствуваше на 20 годишниот јубилеј од основањето на Синдикатот на управата на Република Српска што се одржа на 16 март во Добој. На овој начин тој им изрази поддршка за синдикалното движење и упати честитки по повод јубилејот посакувајќи им уште многубројни јубилеји.

Грујовски подвлече дека ова е јубилеј за почит, бидејќи во исто време означува 20 години истрајна борба за подобри услови за работа и борба за подобри права на работниците вработени во управата.

Повеќе...

РОДОВАТА ЕДНАКВОСТ - ВРВЕН ПРИОРИТЕТ

11.03.2019 година

Pece Karpos

Осми март одбележан на еден поинаков начин

Синдикалната организација при локалната самоуправа Карпош, пред своето членство и пред претставниците на Синдикатот на УПОЗ и од Општината, во петокот даде отчет на сработеното во текот на 2018 година. Во духот на синдикалната борба и на еден поинаков начин, воедно беше одбележан и Меѓународниот ден на жената - осми март.

Повеќе...

УСВОЕН ИЗВЕШТАЈОТ ЗА РАБОТА НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ ЗА 2018 ГОДИНА И ПРОГРАМАТА ЗА 2019 ГОДИНА

06.03.2019 година

Највисокиот орган на Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ), Претседателството, на одржаната седница го усвои Извештајот за работа на Синдикатот за 2018 година, како и Програмата за 2019 година.

Во минатата година Претседателството на Синдикатот на УПОЗ одржа пет седници на кои разгледуваше, одлучуваше, утврдуваше ставови, мислења и предлози по значајни прашања во врска со работата на Синдикатот, а на седниците се водеа конструктивни расправи.

Една од поактивните во минатата година беше Комисијата за Солидарен фонд која одржа осум седници и која што согласно со Правилникот за доделување парична помош од Солидарниот фонд на Синдикатот на УПОЗ на РМ разгледа многу барања и имаше полни раце работа за да им излезе во пресрет на сите оние кои имаа потреба од помош.

Повеќе...

ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА СИНДИКАТОТ НА УПОЗ УЧЕСТВУВАА НА ЈАВНАТА РАСПРАВА ПО ПРЕДЛОГ - ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ НА САНКЦИИТЕ

14.02.2019 година

Претставниците на Синдикатот на УПОЗ на јавната расправа по Предлог-законот за извршување на санкциите ги изнесоа своите забелешки по однос на бенефицираниот стаж,  постапката за оценување, додатоците на плата, унапредувањето на вработените во казнено и воспитно поправните установи и други прашања со цел подобрување на законското решение.

На Шеесет и втората седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија која се одржа на 13.02.2019 година, а на која на дневен ред беше јавната расправа по Предлог-законот за извршување на санкциите, учество зеде и Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ) претставен од генералниот секретар Трпе Деаноски, како и претстедателот на Одборот на Казнено - поправните установи и Воспитно - поправните установи, Звонимир Бошњак. На јавната дебата учествуваа и пратеници, невладини организации, синдикати, институции и други засегнати страни.

Повеќе...

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ВО ОПШТИНА КРИВА ПАЛАНКА

07.02.2019 година

KP

Претседателот на Синдикатот на УПОЗ, Пецо Грујовски, претседателот на Синдикалната организација при Општина Крива Паланка, Зоран Павловски и градоначалникот на Општина Крива Паланка, Борјанчо Мицевски го потпишаа Колективниот договор за административните службеници и другите вработени во Општина Крива Паланка. Со него се уредуваат статусот, правата, обврските и одговорностите и други прашања во врска со работниот однос на државните службеници и другите вработени во Општината Крива Паланка.

Повеќе...